Trail – løb for krop og sjæl

Dagens løbetur stod på et lækkert trailløb ved Moesgård i Århus. Trail er i princippet ikke nyt for mig da jeg har en fortid som orienteringsløber – og så alligevel.

Du skal som orienteringsløber konstant skal være opmærksom på landskabet omkring dig, “oversætte” det til kortet, finde vej og løbe stærkt. Ved trail kan du bare fokusere på dit løb. Du kan lukke dig ind i dig selv og fokusere på løbet eller du kan kigge op og nyde turen og den dejlige skov. I dag gjorde jeg det sidste.

Jeg var afsted med et par stykker fra den lokale løbeklub og Columbus Østjylland som arrangerer trailløb hvor alle kan være med. Derfor var tempoet ikke det højeste, men jeg kunne sagtens få noget ud af det alligevel. Det kræver nemlig sin løber at løbe let og ubesværet gennem tung underskov, stenede stier og for i dags tilfælde – is. Det stiller høje krav til balance, syn og stillingssans. Noget som jer der har læst mit seneste blogindlæg ved er noget jeg interesserer mig meget for. Hjernens evne til at tyde de signaler den får fra sanserne, og genere en reaktion (output) som er mest hensigtsmæssig i den gældende situation, kræver nemlig at ens sanser fungerer optimalt. Så selvom jeg ikke skulle løbe stærkt, følte jeg mig alligevel rigtig godt brugt efter turen.

 

 

 

 

Udover at være rigtig godt for hjernen at løbe i skoven og skulle tage stilling til underlaget, så er det generelt rigtig godt for dine led, sener og muskler at komme ud og løbe på noget andet underlag. Den ensidige belastning der er på kroppen når man f.eks. løber på asfalt og grus er ikke altid hensigtsmæssig hvis du ser fra et skadesforebyggende synspunkt – så det er en rigtig god idé at komme ud og prøve noget andet. Både for hjerne, krop og sind.

 

 

Foto: Columbus Østjylland.