Tilbage fra kursus!

imageSå er jeg tilbage fra kettlebell kursus – efter en forhåbentligt veloverstået eksamen bliver jeg certificeret instruktør.


Det har været to hårde dage, fyldt med en masse spændende information og en MASSE swings, snatches, jerks, presses, cleans, osv. Jeg er rigtig udmattet, både fysisk og psykisk, for det er bare med at følge med og suge til sig når man har chancen. Underviseren var min gode ven Søren Bitsch, en utrolig dygtig kettlebell instruktør, personlig træner, og ikke mindst formidler! Én ting er jo at kunne teknikken i diverse øvelser, og udføre dem selv, men det er en helt anden snak at kunne formidle udførelsen til en person der måske aldrig har haft en kettlebell i hånden før. Kurset gjorde en i stand til at videregive de informationer vi fik på kurset, bl.a. ved at bryde øvelser ned i deløvelser, fortælle os hvilke ting i teknikken man skal være særligt opmærksom på, og hvilke “cues” der er gode at bruge.

Om ca. halvanden måned skal jeg så op til eksamen i det her, og det skal nok blive en udfordring! Den består af en skriftlig, fysisk og praktisk del. I den skriftlige del skal vi besvare spørgsmål, i den praktiske del skal vi vise at vi kan formidle øvelserne videre, og i den fysiske del skal vi selv udføre:

– 100 kettlebell snatches med valgfrit håndskifte m. 16 kg kettlebell (24 for mændene).

– 12+12 kettlebell jerks med ét håndskifte m. 20 kg (32 kg for mænd)

Ja, det lyder af meget, men disse øvelser kræver en stor portion teknik, og ikke råstyrke. Derfor skal vi kunne vise at vi kan udføre så mange gentagelser med korrekt teknik. Man kan ikke køre disse øvelser igennem ved at være stærk som en okse, og så ikke have teknikken siddende lige i skabet.Det bliver hårdt, ja, men en fed udfordring! Jeg glæder mig allerede til at komme igang med træningen, det er helt sikkert de tekniske aspekter der bliver udfordringen.

Det bliver så fedt at få trænet disse øvelser så meget, at jeg kan begynde at lære dem fra mig til mine klienter. Endnu et godt værktøj til en personlig træners rygsæk!

God træning, folkens!

 

20140808-181130-65490747.jpg