Tilbage fra en skitur uden ski

I uge 7 tog jeg med svigerfamilien (og resten af Danmark) på skiferie til
Norge. Vi var i et dejligt område, Vrådal, der var fine pister og vi boede 100 meter fra børnebakken. Det smukke vejr og de kolde temperaturer betød perfekt vejr til at stå på ski eller snowboard – men jeg takkede pænt nej.

Det er faktisk ikke helt nemt at tage beslutningen om ikke at stå på ski på en skitur. Folk kiggede også lidt underligt på mig da jeg udmeldte det, men det har aldrig sagt mig det helt store at stå tidligt op for at køre i en lift op på et bjerg, suse ned, for så at tage turen op igen. At jeg så har været baneløber og har nydt at løbe rundt og rundt på en rød bane, det er en anden snak 😉

Men da vi jo har en dreng på 14 mnd. som af gode grunde ikke står på ski (endnu), tænkte jeg at jeg ville bruge min tid på at hygge med ham på kælkebakken. Og ca. 1 time om dagen fik jeg ham passet af svigermor og svigerfar, så jeg selv kunne løbe mig en tur. Det var en rigtig god beslutning. 26 km blev det til på tre dage, og jeg fik set området vi boede i på en helt anden måde end de andre. Norge er jo et smukt land, men man besøger det ofte med det formål at suse op og ned af fjeldene med glatte ting monteret på fødderne.

Det blev til nogle smukke trailture i de norske skove på skituren.

Jeg fik tilbagelagt 9, 9 og 8 km på de tre dage vi var i Vrådal. Det var hverken til at løbe intervaller, bakkeløb eller generelt at få fart på pga. det glatte underlag, men det blev til en del trail. Små stier i de sneklædte skove udgjorde en stor del af kilometerne, grusstier, broer og en smule asfaltvej udgjorde resten. Jeg fik løbet under 6:00 pr km i snit, hvilket jeg synes er tilfredsstillende i det terræn, og runder de 42 km for den uge.

Fantastisk måde at nyde ferien på, når man nu ikke er “skiende”. Jeg kan nu med god samvittighed holde en uge med færre kilometer, da jeg skal være lidt frisk i benene på søndag – der løber jeg Vinterløb med Aarhus Motion, og skal se om jeg kan slå min PR på 10 km. Det skal nok blive spændende 😉