Min strategi for Bestseller Halvmarathon 2017

I morgen er dagen jeg har ventet på og trænet op til i ca. 8 måneder. Dagen hvor jeg skal se hvor hurtigt jeg kan tilbagelægge 21,1 km. Nerverne har ikke rigtig meldt sig, men tankerne om hvordan løbet skal løbes kører rundt i hovedet – og jeg har valgt min strategi.

Som du kunne læse i mit sidste post, har jeg været slået lidt ud af kurs de sidste par uger. Men det er der ikke noget at gøre ved nu, nu er det bare at få det bedste ud af dagen!

Da jeg løb TestRun på 15 km i maj, var jeg virkelig godt løbende. Jeg skulle egentlig bare bevise overfor mig selv at jeg kunne følge med fartholderne, men på grund af at en af dem knævrede hele vejen og de hele tiden løb lidt for hurtigt, så besluttede jeg mig for at slippe dem ved 5 km og løbe mit eget løb. Jeg stak af og endte med et slutpace på 4:36 i stedet for de 4:44.

I morgen har jeg valgt at jeg vil følge med fartholderne til minimum 10 km, gerne til 15. Jeg ved at jeg kommer til at have diskussionen mange gange oppe i hovedet om at jeg vil slippe dem, for benene er altid gode i starten. Men må virkelig overbevise mig selv om at det er den bedste idé at følge med.

Det næste “problem” jeg vil støde på er starten. Jeg skal heldigvis starte i startgruppe A2, men det er ingen garanti for at der ikke bliver mega mange løbere der løber oveni hinanden de første par kilometer. Jeg kan godt blive nervøs for om den første kilometer bliver for langsom og jeg så vil løbe og føle jeg skal indhente noget resten af løbet.

Målet er en sluttid på MAX 4:44. Der ville jeg skulle følge med fartholderne hele vejen, så jeg håber der er overskud til en lille slutspurt de sidste par kilometer. Hvis du har downloadet Aarhus Motions app kan du jo følge med på trackingen – mit startnummer kan du se på billedet ovenover.

 

Held og lykke til alle der skal løbe i morgen!