At følge planen – eller ej…?

I dag skulle jeg ud og løbe langt! Jeg havde planlagt at løbe med en kammerat og vi skulle ud på 15 km, i stille og roligt tempo. Men noget gik galt og det gik i vasken – og hvad gør man så?

Vi startede ud kl 10 i 6:00/km. Langsomt tempo, men vi skulle ikke bevise noget i dag. Jeg havde ikke sovet så godt pga den yngste dreng vågnede flere gange i nat og valgte at stå op kl 5. Jeg fik en times tid mere inden vi skulle løbe, men det var ikke helt optimalt.

Efter de første 4 km kunne jeg godt mærke at jeg var lidt sulten. Jeg ignorerede det, men følelsen af ikke at have nok energi i kroppen og være bange for at gå kold hang ved. Efter ca. 8 km måtte jeg holde pause og tage beslutningen om at vi ikke kom op på de 15, men måtte korte ned til 11. Øv bøv! Dårlig samvittighed overfor min løbemakker og irritationen over ikke at være kommet op på de ønskede kilometer sidder stadig i mig og jeg har allerede tænkt over hvordan jeg skal planlægge mine løb i weekenden så jeg lige kan få skovlet de manglende kilometer ind.

Men så kom jeg til at tænke på noget – hvad er egentlig vigtigst? At få x antal kilometer ind på kontoen, eller undgå træthed, skader og mistet motivation? Jo, nogle gange kan det betale sig at køre på og tilsidesætte de signaler der kommer fra ens krop, men man skal hele tiden være bevidst om at der kan være store konsekvenser ved det.

Når jeg laver programmer til folk, så siger jeg altid at det er til forhandling. Ikke med mig, men med dem selv. Selvfølgelig skal man også tage ud og løbe selvom man ikke gider, hvis man har mål der skal indfries. Men der er ingen grund til at følge et program 100% hvis det betyder at du får det direkte dårligt af det. For så er det dig der prøver at skræddersy dig selv til programmet, og ikke programmet der er skræddersyet til dig.

Så drop den dårlige samvittighed hvis du ikke får løbet alt der står på dit program i dag – det kan være du når det i morgen. Og hvis ikke, så klap dig selv på skulderen og sig “godt jeg lige fik lyttet til min krop i dag”!

 

 

Husk at du kan booke en tid hos mig på:

http://www.aarhusosteopati.dk/fysioterapi-fysioterapeut-aarhus.aspx